tiistai 18. syyskuuta 2012

Keskeneräinen

Kalasatama on kantakaupungissa tai sen kainalossa (kuten asia esitteissä on muotoiltu), mutta alueen keskeneräisyys tulee vastaan monissa asioissa, kuten esimerkiksi siinä ettei palvelut ole aivan niin lähellä kuin voisi olettaa. Muutamia mainitakseni: terveysasema, leikkipuistot ja puistot, sekä kaupat. 

Terveysasemahan alueelle on tulossa, kunhan se vaan ensin rakennetaan. Eihän sille toki vielä olisi edes suurempaa tilausta, kun asukkaitakin on vasta yhdessä talossa. Loppuvuodesta 2012 asukasmäärä kuitenkin lisääntyy ja ensi vuonna Sörnäistenniemi alkaa valmistumaan yhä kiihtyvällä tahdilla. Terveysasema valmistunee tämän hetkisten tietojen mukaan vuoden 2016 alkupuolella. Sillä välin palvelut on jaettu Kallion ja Vallilan asemille.
Sattuneesta syystä allekirjoittaneen oli äitiysneuvola-asioissa pakko heti alkaa selvittämään minne pitää soittaa jos/kun tulee tarvis ja tiedon antoi lopulta valtakunnallisen terveysneuvonnan puhelinpalvelu. Kun sitten soitin Kallion neuvolaan, he olivat ällistyneitä ja yllättyneitä yhteydenotostani. Sain vastata aika monta kertaa kysymykseen "Mutta kuka sun käski tänne/mulle soittaa?". Kaupungin sisäisten toimijoiden tiedonkulussa on näemmä vähän parantamisen varaa.. Lopulta homma kuitenkin selkiytyi ja sain kun sainkin selville sen numeron johon asiani vastaisuudessa toimitan. Tietoihini merkittiin kuitenkin jostain syystä erityismaininta Kalasatamassa asumisesta. ;)

Leikkipuiston tai ylipäätään minkään lasten leikkipaikan löytäminen kävelymatkan päästä on tulevaisuuden haaveisiin jäävä toistaiseksi toteutumaton unelma. Elän toivossa että kun meidän asuinkorttelin toinen talo valmistuu ensi vuonna, saadaan pihaan jotain lasten leikkipaikan tapaista, jota btw talon markkinoinnissa ja kaavoituksissa jo lupailtiin. Toistaiseksi pihaa koristaa talon seinämästä 2m päässä kulkevat kauniin vihreät rakennustyömaa-aidat joissa on Helsingin vaakunatunnus ja teksti "EI GRAFFITEJA, KIITOS". Siinäpä se asuinalueen vihreys sitten onkin.
Onneksi tytsä tykkää kerätä kiviä lelutraktorin kyytiin ja omalla terassilla on tilaa ajella vähän potkumopollakin.
Huomasin että leikkipuistosuunnitelmista oli kyselty Kalasataman omilla fb-sivuilla. Vastaus oli: "Vielä ei tiedetä tarkalleen millainen leikkipuisto olisi tulossa ja koska, mutta töitä tehdään sen eteen, että leikkipuisto Kalasatamaankin saataisiin."  
Todella toivon että tämän asian kanssa suunnitelmia alettaisiin rustaamaan pikapikaa ja asiat saataisiin alulle. Hienoa on että alueelle on tulossa päiväkoti (tai kaksi) ja koulu (ainakin 1&2 luokille tämän vuosikymmenen aikana), mutta leikkipuistot ja avoin leikkitoiminta ovat kuitenkin tärkeitä palveluita lapsiperheille. Alueelle muuttavista senioreistakin olisi varmasti mukavaa päästä lastenlastensa kanssa leikkipuistoon lähitienoille. 
Tällä hetkellä lähimmät leikkipuistot löytyvät Kallion ytimestä, Arabian rannasta tai Hakaniemestä.

Viimeiseksi vaan ei yhtään sen vähäisemmäksi se yksi iso puute - kauppa. Toistaiseksi taloutemme ruokaostokset tehdään suuressa automarketissa työmatkan varrella n. kerran viikossa. Täydennysostokset on hoitanut mies, myöskin työmatkaltaan kauppaan poiketen. Autosta olemme kuitenkin luopumassa kunhan se vaan saadaan myyntiin ja sitten kauppareissuista tuleekin astetta hankalammat lähikaupan sijaitessa Kurvissa. Toki tästä kävelee Kurviin vain n. varttitunnin, mutta alati kasvava vauvamaha tekee oman osansa asian hankaloittamiseksi ja tytön rattaiden alakoriinkaan ei saa määräänsä enempää painoa lastata. Tämän hetkisten tietojen valossa alueelle on tulossa kivijalkaliikkeitä useampiin rakennuksiin vuosien 2012-2016 aikana. Toivon sydämeni pohjasta että tämä määritelmä sisältää jonkun ihan tavallisen pikku k-kaupan tai alepan..  

Eniten innoissani näistä tulevista rakennelmista olen kuitenkin edelleen siitä Isoisän sillasta. Sen rakentaminen aloitetaan ilmeisesti ensi vuonna ja sen pitäisi olla valmis jossain vaiheessa vuotta 2014.

Onneksi Metro on lähellä. Ilman sitä palvelut tosiaan olisivat kaukana, etenkin jos ajatellaan tällaisia pian ankkamalliin taapertavia raskaana olevia tai niitä kaikkia ensi vuonna rannan lähettyville muuttavia senioreita. Tai sen puoleen ketä tahansa kenen liikkuminen saattaa olla syystä tai toisesta rajoittunutta.


4 kommenttia:

  1. Toivottavasti Kalasatamassa menee leikkipuiston kanssa paremmin kuin Etelä-Hermannissa, jonka "avajaisia" vietetään lauantaina 22.9. Tervetuloa tutustumaan naapurikaupunginosaan!

    Suunnitelmissa ollut hieno leikkipuisto on siirtynyt jonnekin hamaan tulevaisuuteen rahapulan takia vaikka alue perhesuntoineen tietysti pullistelee lapsia. Osassa taloja talojen omat pihat on myös todella pieniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähänhän voisi tarttua nyt kunnallisvaalien alla ja käydä prässäämässä näitä paikallisia ehdokkaita näistäkin asioista. :)

      Keskeneräisyyden huipentuma taitaa olla se, ettei meille löydä vielä kartatkaan. Hsl:n reittiopas on niitä ainoita, jotka ohjaavat edes kiertotietä oikeaan osoitteeseen.

      Poista
  2. Itse muutin vasta vöähän aikaa sitten Kalasatamaan ja kauppaa alan itsekin jo kaivata kovasti. Nimittäin sunnuntaina tuli sekin todettua, että jos haluaisin sunnuntaina illalla ruokaa vatsaani ja jääkaapissa näkyy vain valo niin pitää lähteä etsimään sitä metrolla ei ole nimittäin autoa. Jokaisessa pitsapaikan kotiinkuljetuksessakin olin osoitteellani Kalasatamassa toimitusalueen ulkopuolella tasan 600 metriä. Että näin!

    Leikkipuisto varmasti tarvitaan, alueellahan asuu jo paljon lapsia omien havaintojeni mukaan. Aluetta saisi muutenkin siistiä, kulkureitti metrolle on huonossa kunnossa.

    Pidetään peukut pystyssä, että pian alkaa tapahtumaan! :)

    VastaaPoista
  3. Tervetuloa siis! :) Meille toimittaa pizzaa ainakin Pizzataxi, ollaan kerran ruokapulassa jouduttu tilaamaan sieltä.
    Enää kuukausi lähikauppaan! :D

    VastaaPoista