sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Millaista on asua Kalasatamassa?

Tähän kysymykseen olen vastannut lukuisille ihmisille kasvokkain mutta en vielä täällä. Alkuun se tuntui vähän hankalalta, kun piti opetella ulos totutuista rutiineista. Nyt kun käytössä on uudet sopeutuneet rutiinit, on asuminen ja eläminen taas helppoa (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta). Keskeneräisyys tulee olemaan osana meidän ympäristöä vielä pitkään, mutta pääsemme samalla olemaan osana sitä millainen Kalasatamasta tulee. Kunhan peruspalvelut tulevat lähemmäs ja pihat ja puistot alkavat valmistua, olen varma että täällä viihtyy vallan mainiosti. Seuraava suurempi projekti täällä on varmaankin tuo Kalasataman Keskuksen rakentamisen aloittaminen (kunhan kaavavalitukset saadaan käsiteltyä) ja Itäväylän siirtyminen. Saa nähdä miten paljon se vaikuttaa tähän meidän kolkkaan, joka tällä hetkellä tuntuu aika rauhalliselta ja jopa aika syrjäiseltä. Yhtäkkiä ne huristaakin tuosta ihan vierestä.. Lisäksi meidän talon viereisten tonttien perustusten junttaaminen alkaa varmaan viimeistään syksyllä ja siitä sitten palapelirakentamisen tavoin ne kohoaa hetkessä harjakorkeuteen ja asuttaviksi vuoden 2015 aikana. Samoihin aikoihin pitäisi yhdyssillan Mustikkamaalle olla valmiina.

Olen kotiutunut hyvin. Metroaseman alikulkua kutsumme tuulitunneliksi. Energialaitoksen piipusta tulee höyryä, satuilin Likalle tarinan siitä että naapurin tehdas valmistaa lämpöä ja pilviä. Moikkailen sujuvasti tuttuja rakennusmiehiä ja kutsun tyttäreni kanssa erästä oranssia kaivuria tuttavallisesti Majavaksi. Tiedän mitkä lätäköt ovat sateella liian syviä ja missä voi pomppia ilman että kumpparit hörppää. Pari päivää sitten ulkoiltiin Likan kanssa talon edustalla terassin vieressä ja yläkerran lapset potkulautailivat ohi parikin kertaa iloisesti moikkaillen. Likka totesi että onpas kiva olla täällä omalla pihalla seikkailemassa ja moikkailla noiden naapureiden kanssa. Kyllä tästä vielä hyvä tulee.

4 kommenttia:

  1. Mukava lukea kuulumisia muilta Kalasatamassa asuvilta! Odotan itse kovasti kesää, parveke pitää laittaa kuntoon, niin pääsee kunnolla nauttimaan! Kahvila Ihanaan pitää päästä kunhan aukeaa, sinun kauttasi tämä kahvila tulikin tietoon.

    Kalasatamassa on mukava ilmapiiri, minusta on kivaa että naapurikortteleistakin tervehditään ja ihmiset tuntuvat mukavan rennoilta! :D

    VastaaPoista
  2. Mulla myös kovasti syyhyttää sormia jo tuon terassin laittamisen kanssa. Tuppaa vaan olemaan vielä niin hyinen tuuli, etten uskalla laittaa kasveja kärsimään ulos. :)

    VastaaPoista
  3. Tänään oli pitkästä aikaa leuto aamu, kun kipitin metrolle eli nyt vaan pikku hiljaa kukkasia laittamaan! Kyllä se kesä sieltä tulee! :D

    Itse olen niin noviisi vielä parvekkeen laitossa, että ei mitään tietoa minkälaisia vihreitä kavereita sinne parvekkeelle voisi laittaa. Nyt olen juuri saanut päätettyä kalusteet partsille. :)

    Mukavaa ja aurinkoista päivää! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin saman! :) Eikä muuten varmaan tule kesällä niitä paahtavan kuumia päiviä tänne Kalasatamaan, kun aina vähän tuulee.

      Kiitos ja samoin sinne!

      Poista