keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Muutto ja muuta uutta

Lupailin edellisessä postauksessa hieman yksityiskohtaisempaa selostusta muuttopäivästä ja tässä sitä nyt sitten tulisi.

Muuttoa päästiin aloittelemaan vanhassa osoitteessa ennen kahta ja auto oli pakattu hieman jälkeen kolmen. Itse olin lähinnä tien tukkeena, sillä tyttöä oli paimennettava ja roudaaminen ei tämän alati kasvavan mahan kanssa oikein tuntunut hyvältä ajatukselta. Kuskina sentään pystyin toimimaan ja ajelin muuttopäivän aikana tarvikkeita eri paikoista, sekä kävin hakemassa uuden asunnon avaimet. Puolitäyden muuttoauton kanssa sitten kurvailtiin Kalasatamaan johon sai muuttamisen onneksi aloittaa heti, vaikka kello ei ihan neljää vielä ollutkaan. Talon luovutus kiinteistöyhtiölle tapahtui siis samana päivänä kun me muutimme ja muuttamaan tosiaan sai alkaa vasta kun tämä oli tapahtunut. Muuttomiehet olivat liikkeellä sellaisella muuttoautolla, jonka lavan korkeutta pystyi säätämään ja kätevästi sen sai suoraan olohuoneen terassin tasolle ja tavarat rullattua suoraan sisään sitä kautta. Pääovilla ruuhka oli illan mittaan aikamoinen, joten omassa rauhassa hääräily tuntui luksukselta. Neljän jälkeen muuttomiehet olivat jo lähteneet ja me pääsimme hengähtämään hetkeksi. Muutosta juttelemassa kävi myös toimittaja, tästä lisää toisella kerralla.

Illan mittaan tosiaan selvisi, että tytön huoneessa ei toimi sähköt. Lauantaina soittelimme päivystävälle huoltomiehelle sillä ajatuksella, että tämä voisi laittaa asiaa eteenpäin ja saisimme sähköt alkuviikosta. Noh, tänään on keskiviikko ja asia ei ole edennyt vielä ollenkaan. Asian hoitaminen kuuluu vielä rakennuttajan sähköporukalle, joten voipi olla että joudumme odottelemaan sähköjämme vielä jonkun tovin.

Uudessa kodissa vallitsee kaaos. Vuokralaatikoiden pikapurku johti siihen, että osa sälälaatikoista jouduttiin tyhjentämään vaan johonkin käsillä olevaan paikkaan ja tästä johtuen tavarat lojuvat vielä aikalailla juurikin siinä mihin ne muuttopäivänä laskettiin. Tänään saatiin sentään astianpesukone ja pesukone paikoilleen. Kohta pääsee ripustamaan puhdasta pyykkiä. :) Käsitiskaaminen sen sijaan jatkuu vielä toistaiseksi, sillä liitäntähommelit eivät olleet yhteensopivia ja joudutaan hommaamaan putken ja toisen putken väliin sovitin.

Kalusteita ollaan koottu tyylillä yksi suurempi huonekalu päivässä. Ensin koottiin kirjahylly, jotta sinne sai tyhjennettyä vuokralaatikoista kirjoja. Ne taitavatkin astioiden lisäksi olla niitä ainoita tavaroita jotka ovat jo pysyvillä paikoillaan tässä huushollissa. Sitten paukuteltiin kasaan Ikean Antoniukset x 5, 3 isompaa ja 2 pienempää. Eilen valmiiksi tuli keittiön pöytä ja illalla aloittelin vielä tytön 2-vuotislahjaksi ostetun leikkikeittiön kokoamista. Aivokapasiteetti ei kestänyt koko homman loppuun saattamiseen yhdessä illassa, joten se valmistui vasta tänään. Olisin ikionnellinen jos viikonlopuksi saisimme hyllyjä ja työpöydän vielä koottua, jotta voisin alkaa järjestämään asioita paikoilleen. Sitten mahtuisi ehkä vaatekoritkin vaatehuoneeseen ja pääsisimme eroon nurkkia asuttavista jätesäkkikasoista.

Muuten olen yllättynyt siitä, miten vähän rakennustyömaan äänet ja liikenne on meitä häirinnyt. Ainoa häiritsevä asia on tähän mennessä ollut joku tuntematon naapuri, joka on keksinyt ainoaksi mahdolliseksi porailuajankohdakseen illat klo 21 jälkeen. Alku aina hankalaa, mutta eiköhän sekin siitä kunhan tuo saa proppunsa paikoilleen. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti