maanantai 25. maaliskuuta 2013

Missä te leikitte?

Yhteiskäyttöpihasta onkin ollut jotain puhetta täällä jo aikaisemmin ja se on osoittautunut harvinaisen hyödyttömäksi leikkipaikaksi. Sisäpihalla on siis tällä hetkellä yksi ainoa verkkokeinu, muut leikkivälineet ovat joko aurattujen lumipenkkojen alla tai päiväkodin pihassa. Nyt peräänkuulutankin teiltä lukijoilta ja etenkin vanhemmilta siitä miten te olette ratkaisseet tämän ulkoiludilemman? Paikallinen leikkiseura olisi myös tervetullutta!

Eilen alkuillasta katselin kun talomme vieressä oleva entinen työmaaparkki toimi leikkipaikkana. Siinä kiivettiin lumipenkerettä, tehtiin hiekkakakkuja ja loiskittiin kuralätäkössä. Teki mieli huutaa terassilta että "Hei oottakaa, mekin tullaan sinne!".

Eräs naapuri kertoi että he ovat käyneet leikkimässä alueen toisella työmaaparkkipaikalla lumipenkoissa. Keskustelun yhteydessä sivuttiin myös yhteiskäyttöpihaa ja mielipide oli sama kuin omani: Parhaat leikkivälineet ovat päiväkodin pihassa, mutta koska kyseessä on vuoropäiväkoti niin pihaan ei ole asiaa edes iltaisin ja viikonloppuna.

Mies taas jutteli jonkun toisen naapurin kanssa siitä miten jäitä pitkin pääsisi Mustikkamaalle. Siellä kuulemma olisi hyviä pulkkamäkiä.

Missä te leikitte? Lähdettekö metrolla puistoon johonkin vai oletteko keksineet läheltä jonkun soveltuvan paikan?




3 kommenttia:

  1. Mekin pohdittu samoja teemoja nyt ensimmäinen talvi Kalasatamassa viettäneinä, mutta meillä sen ikäiset lapset, että voidaan jo hyödyntää leikkipuiston sijaan muutakin ympäristöä. :) Jäätilanteen salliessa jäällä hiihtoa, kävelyä, lumikasakirmailua. Jäiden yli Mustikkamaalle pulkkailemaan tai kahville. Hyviä lumikasoja oli Kalasatamassa talvella ja edelleen on tuolla parkkipaikka-alueella kävelytien varrella. Samoin parkkipaikka-alueella käyty jo pari kertaa pelaamassa fudista ja sählyä lasteni kanssa. Hyvin tilaa tällaiseen ainakin la-su. Arkisin ko. parkkis täynnä työmiesten autoja.

    Odotetaan kovasti, että hiekat saataisiin siivottua niin pääsee paremmin lasten kanssa pyöräilemään ja potkulautailemaan vaikkapa tuonne Mammutinkin luokse.

    Joku iso hiekkakasa olisi kiva jonnekin kesäksi. Siellä voisi "hiekkalaatikoida" rauhassa. Tai kiipeilyteline ja vaikka keinut jonnekin sopivaan paikkaan. Kovasti odotetaan myös skeittipuiston lumien sulamista niin päästään sitäkin kokeilemaan.

    Metrolla Hakaniemeen ja siitä kävellen Linjan puistoon on kanssa näppärä, tai metrolla Sörnäisiin ja siitä kävellen LP Brahe. Tai autolla/ bussi 16 Mustikkamaalle luistelemaan.

    Paljon vaihtoehtoja melko lähellä!

    VastaaPoista
  2. Olen huomannut että sitä isompaa asfaltoitua raksaparkkia on viime aikoina käytetty paljon viikonloppuisin leikkipaikkana. Sinne varmaan itsekin lähdetään kohta kevään edetessä harjoittelemaan pyöräilyä. :)

    Yritin kysellä Kalasataman fb:sivuilla leikkipuistosuunnitelmien perään, mutta ei ole vastausta sieltä vielä kuulunut. Pitää varmaan etsiä joku toinen kanava jota kautta voisi kysellä.
    Linjan puistossa ollaan käytykin syksyllä ja siinä Tokoinrannan pikkupuistossa. Kohta alkaa sielläkin hiekkalaatikot sulamaan ja varmaan kohta tuodaan keinutkin takaisin talviteloilta. :)

    Ihana kahvilassahan oli viime kesänä betonirenkaista pikku hiekkalaatikoita.

    VastaaPoista
  3. Kiva kun jaksat tänne kirjoitella näitä Kalasatama-kuulumisia.. Välillä aina muistan käydä lueskelemassa.. Siwan sivuilta oon kauppa-asiaa kyttäilly mutta nopeamminhan vastaus avaamisaikataulusta löytyi täältä sun blogista (ja siis tarkennuksena että Siwan sivuilta ei ollenkaan).

    Tässä yhteiskäyttöpihan talossa asuvana toi piha tuntuu kyllä tosi masentavalta ja 3-vuotiaalle leikkipaikkoja on aika niukasti. Toki voi pyöriä lumi- ja sorakasoissa ja ihmetellä työmaakoneita, mutta kyllä tää nyt vielä on musta tosi kaukana sellasesta kivasta (saatika esteettisestä) lapsen kasvuympäristöstä.. Ehkä kohta kun kevät koittaa niin kaduilla näkyis enemmän natiaisia treenaamassa potkulautailua yms yms.. Välillä on kyllä ns. aika rauhallinen meininki! Mitä nyt remonttimelua sitten..

    Mutta joo, pulkkailtu ja käppäilty on lähialueet, mammuttia käyty katsomassa, mutta kyllä se yleensä aina on metrolla retki jonnekin Hakaniemen puistoon, Itiksen/Kallion kirjastoon tms.

    VastaaPoista