sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Muutto mielessä


reaaliaikainen webcam keskeneräiseen Kalasatamaan


Oltuamme jo vähän pidemmän tovin asunnonvaihtojonossa kaupungilla, saimme odotetun yhteydenoton toukokuun lopussa. Meille tarjottiin kolmiota rakenteilla olevasta Kalasatamasta. Muutto ajoittuu syyskuun alkuun, jolloin talon pitäisi olla muuttovalmis.

 Meidän talo on tuo kuvan keskellä näkyvä musta/limen värinen kerrostalo. Aika työmaahan tuo koko alue tulee olemaan vielä ainakin 10 vuotta. Tämän alueen eli Sörnäistenniemen alue on kuitenkin kokonaan kaavoitettu ja valmista pitäisi olla 2016 mennessä. Mun odotukset kohdistuu etenkin Mustikkamaalle kulkevaan siltaan. Ikävä kyllä sen rakentamisaikataulua ei tahdo löytyä ahkerallakaan googlettamisella.

Isoisänsilta, kuva: Ins.tsto Pontek
Isoisän silta - Tiikerihai (Insinööritoimisto Pontek). Kuva on rakennusviraston sivuilta.


Muuttaminen ei kuulu mielipuuhiini, mutta koen sen silti jotenkin tyhjentäväksi ja puhdistavaksi operaatioksi. Sitä tulee oikeasti käytyä läpi kaikki tavarat ja viskattua mäkeen ne kamat, joita ei ole sitten edellisen muuton liiemmin liikuteltu. Huonekalutkin näyttävät uudessa asunnossa aina vähän erilaisilta kuin ennen.

Tällä hetkellä muuttaminen on lähinnä mieltä valtaava asia. Se ei oikeastaan vielä näy meidän arjessa tai kodissa. Keittiön muistiseinä on tosin jo muuttunut muuttomuistilistaksi ja olen perustanut muutaman kirpparilaatikon, joihin yritän saada rankattua niitä kaikkein turhimpia kirjoja, astioita, dvd:itä ja sälää.
Ongelmia tuottaa lähinnä pitkältä periytyvät esineet ja astiat, joita ei koskaan käytetä, mutta joista en jostain syystä muka raaski luopua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti